HENRIETTE  VANDAL

KERAMIK  &  MANUVISION

HENRIETTE  VANDAL

KERAMIK  &  MANUVISION

H V A D   E R   M A N U V I S I O N

På et tidspunkt var der en, der spurgte mig, hvad det der ManuVision EGENTLIG er.

Og pludselig opdagede jeg, at det er rigtig svært at forklare for en, der måske aldrig har haft kontakt til eller interesseret sig for den type af behandlinger. Jeg oplevede det lidt som at forklare et synsindtryk for en blind - det er svært BÅDE at beskrive helheden, detaljerne, stemningen og den følelse synsindtrykket efterlader, for én der aldrig har set noget selv.

Her finder du MIN oplevelse af ManuVision og ManuVision-behandling.

For mig er en ManuVision-behandling en måde at finde tilbage til MIG SELV. Kroppen har et fantastisk samarbejde med sind og følelser og det er dér, vi "parkerer" de følelser, handlinger og reaktioner eller mangel på samme, som vi oplever gennem livet. Resultatet er en krop, der bærer på spændinger, blokeringer og smerte. Noget af det mærker vi og kan forholde os til: "Sommerfugle i maven" - "en klump i halsen" - "blød i knæene" Andet er pakket så langt væk, at vi ikke engang mærker det mere. Skuldre der er trukket helt op til ørene, et åndedræt, der knap når ned gennem halsen, en ubalance i vores holdning og gang eller noget HELT andet. Det har måske været sådan så længe, at vi helt har glemt, at det kan være anderledes.

Under behandlingen bliver der arbejdet med de spændinger, blokering og smerter der ligger i kroppen - både dem du mærker og dem, der er blevet en vane. Sammen arbejder klient og behandler med at opdage og udforske, hvad kroppen gemmer. Der løsnes og bevæges - både fysisk og psykisk. Opmærksomheden skærpes og livet mærkes. Og det er ikke altid sjovt!! Gennem livet har vi også mødt afvisninger, fortræd, svigt og afsavn. Det er for mange af os ikke sket i ond vilje - omstændighederne har bare været, så vi ikke er blevet set og modtaget som dem vi er og det har gjort os ondt. Det har vi forholdt os til på vidt forskellige måder, men fælles for os er, at det har efterladt spor i vores krop (en over-/underspænding, en blokering eller tilsvarende). Og når vi følger det spor, kommer vi tilbage til den følelse, der var engang. Måske går det pludselig op for os, hvad det er, det drejer sig om. Måske gør vi ikke. Og for mig er det ligegyldigt!!

For mig drejer ManuVision sig om at kommer ud af de gamle, uhensigtsmæssige mønstre jeg har. At gøre mig fri af det der HAR været. At favne mig selv som et helt menneske. Jeg oplever ofte, at det er hårdt at få behandling. Det gør ondt, jeg bliver ked af det og jeg har undervejs ikke lyst til at blive konfronteret med det min krop fortæller.

Når vi har afsluttet behandlingen, er jeg altid lettet. Min krop er levende igen, jeg kan mærke mig selv og det hele synes mere simpelt.