HENRIETTE  VANDAL

KERAMIK  &  MANUVISION

HENRIETTE  VANDAL

KERAMIK  &  MANUVISION

K E R A M I K

Langt det meste af min keramik starter her på drejeskiven. Jeg har i rigtig mange år arbejdet med en sparkeskive men har nu investeret i en elektrisk skive og NYDER at være en lille smule mere effektiv. 

Jeg arbejder aldrig uden at vide, hvad det er, jeg vil lave: fad/skål/vase og med en fornemmelse af formen. Nogle ting laves "efter mål" mens andre får lov at udvikle sig på drejeskiven. 

 

Mine brugsting er brændt som stentøj og kan klare både ovn, mikroovn, fryser og opvaskemaskine (med en smule forsigtighed). 

Jeg holder desuden meget af at brænde RAKU og laver ganske få ting støbt i porcelæns-ler.


Herunder en kort præsentation af det keramik jeg primært laver.

NO-NONSENSE er keramik skåret helt ind til benet. Det er keramik med et stort rumindhold, der fylder mindst muligt i skabet. Den indvendige side er glaseret, mens ydersiden er rå. Udtaget herfra er mine kopper, som også glaseres udvendigt. Kopperne findes både med og uden hank /skrift.

NO-NONSENSE laves som udgangspunkt som bestillinger.

SIGNATUR er keramik udsmykket med et simpelt geometrisk mønster, der varierer henover formen. Mønsteret fremkommer, når områder ikke glaseres og forskellen mellem glasuren og det rå ler danner mønsteret.

Da ler og glasurer i høj grad går igen synes jeg det er flot at blande NO-NONSENSE og stentøj udsmykket med SIGNATUR ved opdækning af bord.

 

SORTE BLOMSTER OG FRÆKKE PLETTER er en variation af SIGNATUR. Det er RAKU-krukker og skåle/fade, hvor jeg arbejder med et mere frit udtryk og de sorte rå-blomster blander sig med pletter i frække farver.

RAKU er ikke vandfast, men jeg behandler mine krukker med vandglas og monterer "dupper" i bunden, så de med opmærksomhed f.eks. kan bruges som vaser.

SIGNATUR // SORTE BLOMSTER OG FRÆKKE PLETTER laves dels som stentøj dels som RAKU. De vil komme til salg som "one of a kind"/UNIKA men laves også på bestilling efter nærmere aftale.