HENRIETTE  VANDAL

MANUVISION                  KERAMIK & DESIGN

HENRIETTE  VANDAL

MANUVISION                  KERAMIK & DESIGN

K E R A M I K   / /   D E S I G N

Langt det meste af min keramik starter her på sparkeskiven. Jeg holder af den meditative proces i skiftet mellem at sparke gang i skiven og forme leret, indtil skiven går i stå og igen må sparkes igang. 

Jeg arbejder aldrig uden at vide, hvad det er, jeg vil lave: fad/skål/vase og med en fornemmelse af formen. Derfra får det ofte lov at udvikle sig på drejeskiven. 

 

Mine brugsting er brændt som stentøj og kan klare både ovn, mikroovn, fryser og opvaskemaskine. 

Jeg holder desuden meget af at brænde RAKU og laver ganske få ting støbt i porcelæns-ler.

Herunder en kort præsentation af det keramik jeg primært laver.

SIGNATUR er keramik udsmykket med et simpelt geometrisk mønster, der varierer henover formen. Mønsteret fremkommer, når områder ikke glaseres og forskellen mellem glasuren og det rå ler danner mønsteret.

Ved RAKU bliver det rå ler sort under reduktionen - det man sammen med krakeleringerne oftest kender RAKU på.

SORTE BLOMSTER OG FRÆKKE PLETTER er en variation af SIGNATUR. Det er RAKU-krukker og skåle/fade, hvor jeg arbejder med et mere frit udtryk og de sorte rå-blomster blander sig med pletter i frække farver.

RAKU er ikke vandfast, men jeg behandler mine krukker med vandglas og monterer "dupper" i bunden, så de med opmærksomhed f.eks. kan bruges som vaser.

NO-NONSENSE er keramik skåret helt ind til benet. Det er keramik med et stort rumindhold, der fylder mindst muligt i skabet. Den indvendige side er glaseret, mens ydersiden er rå. 

Udtaget herfra er mine kopper, som også glaseres udvendigt. Så føles de bedre i hånden og er bedre at drikke af. De har desuden en lille fod, så de står mere sikkert. Kopperne findes både med og uden hank /skrift.

FYRFADSSTAGER er en serie af stager til at hænge eller stå. Jeg har en grundform, hvor jeg i felter lægger strukturen i. Denne form bruges til at lave en gipsform, hvor i jeg endelig kan støbe stagerne.

Stagerne støbes i porcelæn, så de er smule transparense. Desuden fremhæves strukturen af en en svag farve.